Læs også:

Close
Ravioli køkkenkarma bog

Opskrift: Ravioli med selleriflødesauce og citron

Mad  | 

December kan godt være lidt ensformig på madfronten. Så prøv noget nyt, og lav en omgang ravioli med enten svampe- eller trøffelfyld. Det er både nemt og smager fantastisk

Vi har været så heldige at få fingrene i en opskrift fra bogen Kærlig Køkkenkarma af Cathrine Daverne. Denne opskrift på ravioli er en nem opskrift til en travl tid. Skal den gøres lidt sundere, så servér en lækker salat til – for eksempel lavet af grønkål og granatæbler for at give lidt modspil.

Om bogen

Kærlig køkkenkarma er en bog om vegetarmad og mindfulness i hverdagen, hvor man tager udgangspunkt i, at madlavning med fordel kan bruges som et meditativt åndehul, hvor du slipper stress og nærer dig selv, kroppen, familie og venner uden at skulle tilføje endnu et punkt på listen over daglige gøremål eller livsstilsidealer. Bogen er krydret med kærlige tips, mindfulness-øvelser og køkkenritualer, der hjælper dig – fra indre uro til balance i krop og sind.

Drivkraften bag bogen er Catherine Daverne, uddannet kok fra Kong Hans Kælder og med 30 års erfaring i spirituel praksis med pilgrimsrejser i Indien. Hun har både set, mærket og smagt, hvilke fordele der er ved at lave mad med nærvær og opmærksomhed – både før, under og efter måltidet.

Ravioli køkkenkarma bog opskrift
Så er der serveret! (Foto: Fra bogen Kærlig Køkkenkarma)
Ingredienser:
1 grøntsagsbouillonterning
1 teske olivenolie
2 bakker friske ravioli med svampe eller trøffelfyld (eventuelt hjemmelavet ravioli)
½ knoldselleri
½ spiseske ghee eller smør
½ deciliter hvidvin
½ liter fløde
18 % 1 teske økologisk citronskal i tynde strimler
havsalt og knust sort peber
8 spiseskeer friskrevet parmesan
1 potte frisk basilikum
eventuelt 4 teske trøffelolie

Opskrift på ravioli: Sådan gør du

  1. Klargør en stor gryde med rigeligt vand, bouillonterning, lidt havsalt og 1 tsk olivenolie til at koge pastaen i.
  2. Fjern skrællen på knoldsellerien, og skær den i tynde strimler.
  3. Varm ghee eller smør i bunden af en gryde, og sautér selleristrimlerne ved høj varme, til de er gyldne.
  4. Tilsæt hvidvin, fløde og citronskal. Lad saucen simre i 3­5 minutter.
  5. Smag til med salt og knust, sort peber.
  6. Kog raviolien efter anvisning på pakken, og hæld vandet fra.

Servering:

  • Anret den nykogte pasta på et fad eller tallerkener.
  • Fordel sellerisaucen over pastaen.
  • Riv parmesanost hen over retten, pynt med basilikum, friskkværnet sort peber og top eventuelt med trøffelolie.
  • Server straks.

 

Vebekomme!

 

Bogen ser således ud:

bog kærlig køkkenkarma

 

Læs også:

Hold jul langt væk

fly, flyrejser, rejse, rejser, forsinkelser, aflysninger, aflyst, aflysning, forsinkelse, økonomisk kompensation, nægtet boarding, erstatning, flyselskab, regler, rettigheder, klage

· Mere fra samme kategori ·