Læs også:

Close
regnbue, regnbuekage, pandekage, pandekager, hyldeblomstkupler, hyldeblomst, vaniljekupler, vanilje, husblas, fløde, chokolade, kagecreme, creme, pastafarve, madfarve, farve, kage, lagkage, pandekage, dessert, nytår, jul, mad, kost, opskrift, sølv, glimmer, pride, lgbtqia+,

Opskrift: Regnbuekage med pandekager, vaniljecreme og appelsinmarmelade

Mad  | 

Står du for desserten til nytår? Imponer dine gæster med denne regnbuekage: En farverig kreation lavet af pandekager i alle regnbuens farver, lækker vaniljecreme og pynt, der er et festfyrværkeri for øjnene

Det store spørgsmål er for mit vedkommende er altid, hvad jeg gør med desserten til nytår. Jeg har besluttet mig for at prøve noget helt nyt i år, jeg vil nemlig lave en regnbuekage: En lagkage bygget op af pandekager, der dækker hele farvespektret.

Mellem de mange lag af pandekager er en lækker, cremet vaniljecreme og en syrlig, råsyltet appelsinmarmelade.

Selve kagen er hvid og vinteragtig udenpå og en ren eksplosion af regnbuefarver indeni. Perfekt til nytårsaften!

Fra du starter, til kagen står færdig, går der seks timer, men i tre af timerne skal kagen bare passe sig selv i køleskabet, så det er i virkeligheden slet ikke så slemt.

regnbue, regnbuekage, pandekage, pandekager, hyldeblomstkupler, hyldeblomst, vaniljekupler, vanilje, husblas, fløde, chokolade, kagecreme, creme, pastafarve, madfarve, farve, kage, lagkage, pandekage, dessert, nytår, jul, mad, kost, opskrift, sølv, glimmer, pride, lgbtqia+,
Lav den ultimative dessert med denne regnbuekage med pandekager, vaniljecreme og appelsinmarmelade. (Foto: Camilla Falkenberg)

Opskrift på regnbuekage

Først skal de farverige pangekager laves.

Ingredienser til pandekager:
450 gr mel
6 tsk sukker
1 knivspids salt
1,5 tsk kardemomme
Skræl fra en økologisk citron
7,5 dl mælk
1,5 dl hvidtøl
6 æg
Pastafarver – lige de farver, du ønsker
1 glas råsyltet appelsinmarmelade (jeg har købt et færdigt)

Læs også: Drop nytårsforsætterne, de lykkes alligevel ikke

Pandekager: Cirka 20 styk

  1. Tag og en skål, og rør mel, sukker, salt, kardemomme og skrællen fra citronen sammen.
  2. Derefter rører du mælk og hvidtøl sammen med de tørre ingredienser.
  3. Pisker et æg i massen ad gangen. Det er med til at binde blandingen sammen.
  4. Når pandekageblandingen er rørt sammen, deler du portionerne op. Antallet af portioner afhænger af, hvor mange forskellige farver pandekager, du vil have i din lagkage. Jeg lavede fem forskellige farver og tre pandekager i hver farve. Sørg for at gemme en lille skefuld til en enkelt hvid pandekage, som du skal bruge som bund på kagen.
  5. Steg dine pandekager på en pande ved middelvarme i smeltet smør.
  6. Når du har lavet alle dine pandekager, skal du lade dem stå og køle helt af. I mellemtiden kan du lave de andre ingredienser og gøre pynt klar.
regnbue, regnbuekage, pandekage, pandekager, hyldeblomstkupler, hyldeblomst, vaniljekupler, vanilje, husblas, fløde, chokolade, kagecreme, creme, pastafarve, madfarve, farve, kage, lagkage, pandekage, dessert, nytår, jul, mad, kost, opskrift, sølv, glimmer, pride, lgbtqia+,
Kagen er smuk, elegant, og enkel udenpå og eksploderer i farver inden i. (Foto: Camilla Falkenberg)
Ingredienser til hyldeblomstkupler:
2 dl hyldeblomst saft koncentreret
2 blade husblas.
Små halvkugler i silikone

Ingredienser til vaniljekupler:
3 dl fløde
3 blade husblas
1 vaniljestang
Mellemstørrelse halvkugler i silikone

Nytårskjoler: Hop ind i 2018 i en smuk kjole på budget – 33 kjoler under 1.000 kroner

Hyldeblomst- og vaniljekupler

Dette er ikke noget, du behøver at have på din kage, men de pynter så fint.

Hyldeblomstkupler:

  1. Læg din husblas i blød i rigeligt koldt vand.
  2. Varm din koncentrerede hyldeblomstsaft op til lige under kogepunktet, og kom derefter den bløde husblas i og rør, til det er opløst.
  3. Fordel dine halvkugler i dine forme, og stil dem i fryseren – så er de nemmere at få ud af formen.

Vaniljekupler:

  1. Læg din husblas i blød i rigeligt koldt vand.
  2. Varm halvdelen af fløden op til lige under kogepunktet med kornene fra vaniljestangen.
  3. Den anden halvdel af fløden piskes til skum, og når din fløde er varm, og husblassen er opløst i massen, blandes de to masser sammen.
  4. Derefter fordeles din creme i dine forme og kommes på frys.
regnbue, regnbuekage, pandekage, pandekager, hyldeblomstkupler, hyldeblomst, vaniljekupler, vanilje, husblas, fløde, chokolade, kagecreme, creme, pastafarve, madfarve, farve, kage, lagkage, pandekage, dessert, nytår, jul, mad, kost, opskrift, sølv, glimmer, pride, lgbtqia+,
Den lækre appelsinmarmelade giver kagen en frisk og lækker smag. (Foto: Camilla Falkenberg)
Ingredienser til vaniljecreme:
8 dl piskefløde
4 dl cultura neutral
9 blade husblas
2 vaniljestænger
6 spsk. sukker
Springform i 27 cm

Prøv også: Smarties-kage: Opskrift på en sjov og farverig fødselsdagskage

Vaniljecreme og samling af din regnbuekage

  1. Læg din husblas i blød i koldt vand. Varm halvdelen af fløden op til lige under kogepunktet sammen med sukker og vaniljekorn. Pisk den anden halvdel fløde til skum, og bland derefter halvdelen af din Cultura i fløden.
  2. Tag fløden af varmen, vrid husblassen for vand, og rør i fløden, til din husblas er opløst. Bland den anden halvdel Cultura i, og lad massen svale et par minutter.
  3. Når massen har en rimelig temperatur, vendes den sammen med din flødeskum.
  4. Beklæd indersiden af din springform med kageplast.
  5. Læg din hvide pandekage i bunden af din springform (ca. 27 cm i diameter). Smør et tyndt lag appelsinmarmelade på, og hæld derefter lidt af din creme på. Læg derefter en pandekage mere, smør appelsinmarmelade på, og læg en pandekage på.
  6. Derefter hældes lidt mere creme på. Sådan fortsættes processen, til du ikke har flere pandekager.
  7. Husk at gemme lidt creme til at dække toppen af kagen.
  8. Sæt kagen på køl i minimum tre timer.
regnbue, regnbuekage, pandekage, pandekager, hyldeblomstkupler, hyldeblomst, vaniljekupler, vanilje, husblas, fløde, chokolade, kagecreme, creme, pastafarve, madfarve, farve, kage, lagkage, pandekage, dessert, nytår, jul, mad, kost, opskrift, sølv, glimmer, pride, lgbtqia+,
Du kan selv vælge, om du vil pynte kagen, som Nanna har gjort, eller om du vil finde på din helt egen pynt. (Foto: Benedikte Brix)
Ingredienser til krystalliseret, hvid chokolade:
1:1 princip
50 gr hvid chokolade
50 gr sukker
50 gr vand

Læs også: Opskrift: Chokoladekage med Nutella-glasur

Pynt: Krystalliseret hvid chokolade

  1. Smelt din hvide chokolade, enten over vandbad eller i din mikrobølgeovn – N.B. hold øje med chokoladen, hvis du smelter den i microovnen, da det smelter rigtig hurtigt og nemt kan gå galt!
  2. Kom sukker og vand op i en gryde, og kog dette op til 133 grader – du skal væbne dig med tålmodighed!
  3. Når din sukkermasse har den rette temperatur, hældes den hvide, smeltede chokolade op i. Hav din elpisker klar, for det skal gå stærkt.
  4. Derefter pisker du massen, til det bliver ligesom krummer. Kom det derefter på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af.
regnbue, regnbuekage, pandekage, pandekager, hyldeblomstkupler, hyldeblomst, vaniljekupler, vanilje, husblas, fløde, chokolade, kagecreme, creme, pastafarve, madfarve, farve, kage, lagkage, pandekage, dessert, nytår, jul, mad, kost, opskrift, sølv, glimmer, pride, lgbtqia+,
Vores kageskribent Nanna Falkenberg med sit regnbuefarvede vidunder af en kage. (Foto: Benedikte Brix)

Læs også: Opskrift: Blåbærpandekager

Den nemme pynt

Hvis du synes, at kupler og krystalliseret chokolade er lidt for vildt til dine egenskaber i et køkken, så kan du også pynte kagen mere enkelt.

Kun fantasien sætter grænser.

Se i videoen her, hvordan du samler kagen

God fornøjelse og godt nytår!

 

· Mere fra samme kategori ·