Læs også:

Close
julie zangenberg thai-frikadeller

Mad med Julie Zangenberg: Opskrift på thai-frikadeller

Mad  | 

De krydrede thai-frikadeller er sprøde udenpå, saftige og fyldt med smag indeni, og så er de lækre at lave som modtræk til julemaden her i december

Vi har været så heldige at få fingrene i denne nemme opskrift på thai-frikadeller fra Julie Zangenbergs kogebog, Kærlighed til mad. De er testet og smager superlækkert.

Mange børn er vilde med dem, fordi de er lavet af kylling, og så er det en fin anledning til at introducere dem til smage fra andre verdenshjørner. Lav en stor portion, så der også er til madpakken eller fryseren.

julie zangenberg thai-frikdadeller
Bogen med Julie Zangenbergs egne favoritretter. (Foto: Columbus Leth)

Retten er til 4 personer

Ingredienser

1 fed hvidløg
frisk chili efter smag
1 håndfuld frisk koriander
3 centimeter ingefær
400 gram hakket kyllingekød
1 æg
2 teske sesamfrø
kokosolie til stegning
Maldon salt
friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Hak hvidløg, chili og koriander og riv ingefær.
  2. Rør alle ingredienserne, på nær kokosolien, sammen i en skål.
  3. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter.
  4. Form farsen til frikadeller, og steg dem ved god varme i kokosolie på en pande, til de bliver brune og sprøde.
  5. Server med soja og sursød sauce og eventuelt cornbread.

Det kan du bruge som tilbehør

  • Soja
  • Sursød sauce
  • Brød
  • Salat

 

Velbekomme!

 

julie zangenberg thai-frikadeller
Skønne farver og lækker smag. (Foto: Columbus Leth)

 

 

Hvis du vil have flere lækre opskrifter:

 

 

Læs også:

Ferielejlighed i Barcelona

 

houzz collage

· Mere fra samme kategori ·