Læs også:

Close
the hungry dane, the hungry dane gourmet burger, burger, suos-vide, confit, confit de canard, and, andefedt, burger, burgerrestaurant, burgerjoint, restaurant, to go, molekyle, molekylær, pommes frites, salt, olie, mad, burger, anmeldelse, peter kolos

Anmeldelse af Hungry Dane: Danmarks nye burgersatsning har store ambitioner

Annonce  | 
Det synes redaktionen: 4

Hungry Dane insisterer på at være et originalt gourmetburger-koncept, der er gået tilbage til burgerens rødder. MY DAILY SPACE tester den nye burgerbar

På hjørnet af Nørregade, med udsigt over Gammel Torv og Nytorv, ligger Danmarks nyeste burgerbiks, Hungry Dane. Logoet er iøjenfaldende med en glad hund – en grand danois – med en blå hue og ordene “Gourmet burger 1965” tatoveret på sin ene skulder.

Årstallet refererer til ejeren, Peter Kolos’, fødselsår, og selv om burgerscenen er ny for forretningsmanden, er restaurantlivet det langt fra. Han er nemlig gift med Marianne Stagetorn Kolos, der ejer den danske kageinstitution La Glace. Det var parrets to børn, der inspirerede Peter til at starte en burgerkæde.

– Når jeg spurgte mine børn, hvilen burgerbar der var den bedste, kunne de ikke give mig et svar. De kunne ikke huske navnene på stederne – eller logoerne. Jeg besluttede mig for at skabe et burgersted, som de ville kunne huske, fortæller Peter Kolos.

the hungry dane, the hungry dane gourmet burger, burger, suos-vide, confit, confit de canard, and, andefedt, burger, burgerrestaurant, burgerjoint, restaurant, to go, molekyle, molekylær, pommes frites, salt, olie, mad, burger, anmeldelse, peter kolos
Hungry Dane vil revolutionere burgerverdenen med andefedt. (Foto: The Hungry Dane)

Læs også: En ny burgerbølge skyller ind over Danmark

Historisk burger

For at udvikle sin gourmetburger er Hungry Dane gået tilbage i tiden. Når du tænker på en burger i dag, så vil de fleste tænke en overskåret bolle med dressing, lidt grønt, en hakkebøf og en skive ost i. Det er den amerikanske version, der kom frem i starten af 1900-tallet, som for langt de fleste er indbegrebet af en burger i dag.

Der har dog været mange andre varianter af burgeren gennem tiden, for faktisk peger historiske kilder på, at burgeren blev opfundet helt tilbage i romertiden. Helt så langt tilbage gik Hungry Dane dog ikke i deres søgen. Til gengæld stoppede de i 1800-tallet. Dengang, hvor en burger bestod af oksekød, der ikke var hakket.

– Vi laver vores burgere med pulled kød, ligesom man gjorde i 1800-tallet, før hakkebøffen kom med i burgeren. Det er derfor, vi overvejede at kalde vores burger for den originale burger, for det er den. Men der er for mange, der mener, at en original burger er den type, vi kender fra USA i starten af 1900-tallet. Derfor valgte vi at kalde den for gourmet i stedet, fortæller Peter Kolos.

the hungry dane, the hungry dane gourmet burger, burger, suos-vide, confit, confit de canard, and, andefedt, burger, burgerrestaurant, burgerjoint, restaurant, to go, molekyle, molekylær, pommes frites, salt, olie, mad, burger, anmeldelse, peter kolos
Anmeldelse af Hungry Dane: Danmarks nye burgersatsning har store ambitioner. (Foto: Benedikte Brix)

Læs også: Anmeldelse af de bedste, nye burgerjoints i København

Andefedt og salte pommes frites uden salt

Ifølge Peter Kolos har det taget ham lidt over et år at udvikle sit koncept. Alt kødet er tilberedt sous-vide confit. Det betyder, at kødet er tilberedt i vakuum i et vandbad for at holde på saft og kraft. Derudover er alt kødet tilberedt i andefedt.

Nu tænker du måske, at andefedt ikke lyder særlig sundt, men fjerkræfedt indeholder flere umættede fedtsyrer, og andefedt har et højere indhold af linolsyre, som du også finder i hørfrø, og som er essentielt for menneskers kost. Derudover hører det til i Omega-6-familien.

– Alt vores kød, okse-, svine-, kyllinge- og andekød er tilberedt i andefedt, og det giver det en ekstra god smag, fortæller Peter Kolos.

Kolos forklarer videre, at pommes friterne er bagt i en særlig ovn, der uden olie og salt formår at gøre pommes fritesne sprøde udenpå, bløde indeni og ikke mindst salte – alt sammen ved at trække kartoflens egen salt og smag ud under tilberedningen.

the hungry dane, the hungry dane gourmet burger, burger, suos-vide, confit, confit de canard, and, andefedt, burger, burgerrestaurant, burgerjoint, restaurant, to go, molekyle, molekylær, pommes frites, salt, olie, mad, burger, anmeldelse, peter kolos
Pommes fritterne er lavet uden olie og salt, men smager som om, de var. (Foto: Benedikte Brix)

Se her: Bedste burger i dobbelt A? Her er en for enhver smag

Stiller krav til kunderne

Peter Kolos forklarer, at der er tænkt rigtig meget over tingene i Hungry Dane, og at han ikke vil gå på kompromis med kvalitet og smag for at tjene hurtige penge. Hans ambition er klar: Hungry Dane skal være Danmarks førende burgerkæde.

Hungry Dane Gourmet Burger er heller ikke bange for at stille krav til kunderne. Eksempelvis skal kunderne komme ud over ideen om, at en burger kun er lavet på hakket oksekød, og du skal ikke bliver overrasket, hvis du bliver instrueret i at spise din burger på en bestemt måde for at fremkalde den perfekte bid.

– Vi vil kun servere noget, som vi kan stå 100 procent inde for, forklarer Peter Kolos.

Hungry Dane er allerede til stede i København og i Amsterdam. Den næste burger joint er netop åbnet i Odense, og ifølge Peter Kolos er de tre restauranter kun begyndelsen.

– Mit mål er, at der skal være en Hungry Dane i alle storbyer rundt om i verden, og når kunderne ser vores logo, så skal de vide, hvem vi er, og hvad vi laver, siger iværksætteren.

the hungry dane, the hungry dane gourmet burger, burger, suos-vide, confit, confit de canard, and, andefedt, burger, burgerrestaurant, burgerjoint, restaurant, to go, molekyle, molekylær, pommes frites, salt, olie, mad, burger, anmeldelse, peter kolos
Det er ambitionen, at The Hungry Danes logo skal være genkendeligt for mennesker over hele verden. (Foto: Benedikte Brix)

Se her: Burgersulten i Odense? We got you covered

Hvordan smager burgerne?

Hungry Dane har fire forskellige slags burgere med kød: De har Original Duck, Signature Chicken, Barbeque Pork og Classic Beef. Alle kødvarianterne er i “pulled” form, og de serveres alle i en briochebolle, der er blevet karameliseret ved molekylær teknologi, og med dressing samt revet kål og gulerod som crunch.

The Hungry Dane er som udgangspunkt ikke et vegetarisk spisested, men tilbyder en vegetarisk variant af deres burger med gedeflødeost.

Derudover kan man bestille guacamole som ekstra dressing til sin burger, ligesom man også kan få den glutenfri.

the hungry dane, the hungry dane gourmet burger, burger, suos-vide, confit, confit de canard, and, andefedt, burger, burgerrestaurant, burgerjoint, restaurant, to go, molekyle, molekylær, pommes frites, salt, olie, mad, burger, anmeldelse, peter kolos
Der er flere forskellige valgmuligheder på menuen i den københavnske filial på Gammel Torv. (Foto: Screendump)

Se lige her: Når bøffen boller med osten: Her spiser du den bedste burger i Aarhus

Camilla – Classic Beef

Jeg smagte burgeren Classic Beef, som var fyldt med pulled oksekød.

Bollen var lækker crispy på toppen og blød indeni. Kødet var meget saftigt og smagfuldt. Det smagte ikke så meget af and, som jeg havde forestillet mig, at det ville, men jeg er heller ikke helt sikker på, at det er meningen, at det skal. Så alt i alt en rigtig lækker og anderledes kødoplevelse i burgeren.

Gulerødderne og kålen gav en dejlig crunchet og bittersød fornemmelse og smag til det hele. Burgeren mættede, men du sad ikke tilbage med den der følelse af at være overmæt, og munden var ikke klistret til med ost og bolle, som det ellers kan være tilfældet ved andre typer burgere. Der var dog en del saft, der kom ud af burgeren, så det krævede en vis teknik at holde tøjet pletfrit.

Jeg er en pommes frites-pige, og de var rigtig gode. Det var sjovt, at de smagte salt, var sprøde udenpå og bløde indeni, når de ikke var tilberedt med hverken olie eller salt. De smagte af rigtige kartofler, og det var lækkert. Jeg fik trøffeldippen til, og den sad også lige i skabet.

Alt i en alt en lækker smagsoplevelse, hvor du er mæt uden at det blev for meget. Jeg vil helt sikkert vende tilbage og prøve burgeren med and en dag, og jeg vil også anbefale andre at svinge forbi The Hungry Dane og gribe en burger, inden de suser videre i deres dag.

Hungry Dane får fire ud af seks M’er af mig.

the hungry dane, the hungry dane gourmet burger, burger, suos-vide, confit, confit de canard, and, andefedt, burger, burgerrestaurant, burgerjoint, restaurant, to go, molekyle, molekylær, pommes frites, salt, olie, mad, burger, anmeldelse, peter kolos
Okseburgeren er saftig og god. (Foto: Benedikte Brix)

Stort interview med Danny Kool: Fra sangstjerne til burgerkonge

 

Benedikte – Original Duck

Egentlig er burgeren med and en specialitet, der serveres i juleperioden, men det pulled andekød er så populært, at Hungry Dane har besluttet at udvide det originale sortiment (som jo alligevel også laves med andefedt).

Jeg er virkelig glad for, at det var mig, der fik lov at teste andeburgeren, for jeg elsker virkelig and, og hvis du også gør det, synes jeg, du skal lukke den her anmeldelse nu og tage derned! Pulled and gør sig rigtig godt i en briochebolle, og jeg er sikker på, at jeg også vil bestille den i påsken, sommerferien, til halloween eller bare i en helt almindelig frokostpause.

Original Duck indeholder samme elementer som de andre burgere, og kålen gør sig rigtig godt sammen med pulled and, men det er altså kødet, der er hovedpersonen i denne burger – der er nemlig ingen, der er nærige med kødmængden. En anelse mere rødkål ville jeg bestemt ikke klage over, og ostens smag havde svært ved at trænge igennem anden. Men igen: Det er lige, som en andeelsker vil have det.

Pommes fritesne smager virkelig godt og meget mere af kartoffel end nogen, jeg har smagt før. Det kan godt være svært at vænne sig til, hvis du er glad for de mere sprøde af slagsen, men de er bestemt velsmagende og lækre!

Det bliver en samlet vurdering på fire ud af seks M’er fra mig.

The Hungry Dane Gourmet Burger tilbereder alt deres kød i andefedt. (Foto: Benedikte Brix)
Hungry Dane Gourmet Burger tilbereder alt deres kød i andefedt. (Foto: Benedikte Brix)

Opskrift: Hjemmelavede sliders med fritter

Tina – Signature Chicken

Jeg smagte burgeren Signature Chicken, som var fyldt med pulled kyllingekød.

Ved første øjesyn tænkte jeg, at den kunne jeg nok ikke blive mæt af. Indrømmet, jeg var ret sulten. Men faktum er, at jeg endte med at levne. For det er en “fyldig” burger, og for mig mættede den virkelig meget.

Hvis vi starter med bollen, var den superlækker. Den var blød og sprød samtidig, og der var tilpas med bolle. Ofte ender jeg med at lade noget af bollen ligge, det var ikke nødvendigt her. Osten var god og smagfuld uden at virke dominerende. Som man også kan se på billedet, var den smeltet på den helt rigtige måde.

Peter fortalte os om stegningen i andefedt, og selv om jeg ved, det er det, mange kokke elsker, så må jeg indrømme, at jeg synes, det lyder ulækkert. Men smagen er god og speciel. Det pulled kyllingekød er også taget fra overlåret på kyllingen, og nu kommer endnu en indrømmelse: Jeg er mest til det hvide brystkød på en kylling. Så jeg er ude på overdrevet her. Men det smagte godt, og der var meget – for mig faktisk for meget kyllingekød i, hvilket gjorde, at jeg levnede.

Salatblandingen passede godt til kødet, og fordeling mellem grøntsager og kød var tilpas.

Pommes fritesene var jeg ret vild med, og jeg forstår stadig ikke, at de ikke har salt og olie i. Jeg prøvede alle dressinger og havde svært ved at stoppe med at spise dem. Måske det var grunden til, jeg levnede af burgeren …

Det er en burgertype, jeg aldrig har smagt før, og den er ret unik i sin smag. Men det er også en slags burger, jeg ikke skal have mange af om måneden. Men alt i alt synes jeg, den var lækker.

Hungry Dane får fire ud af seks M’er af mig.

the hungry dane, the hungry dane gourmet burger, burger, suos-vide, confit, confit de canard, and, andefedt, burger, burgerrestaurant, burgerjoint, restaurant, to go, molekyle, molekylær, pommes frites, salt, olie, mad, burger, anmeldelse, peter kolos
Kødet på The Hungry Dane er “pulled”, og du kan få kylling, gris, okse, and og vegetarburgere. (Foto: Benedikte Brix)

 

Dette indlæg er markeret som en annonce, fordi vi ikke har betalt for maden. Anmeldelsen er 100 procent upåvirket af dette faktum.

· Mere fra samme kategori ·