Læs også:

Close
julie zangenberg pasta og skinke

Julie Zangenbergs opskrift på pasta med skinke i fad

Mad  | 

En nem og lækker ret her i december; pasta al forno con prosciutto – eller skal vi bare kalde det skinke og pasta i fad. Få Julie Zangenbergs egen opskrift her

Vi har været så heldige at få fingrene i denne nemme opskrift på pasta med skinke i fad fra Julie Zangenbergs kogebog, Kærlighed til mad. Den er testet og smager superlækkert.

Julie fortæller her: Da jeg var barn, lavede min mor denne nemme og velsmagende ret, dagen efter hun havde lavet skinke til aftensmad. På den måde blev hele skinken udnyttet: skinke til aftensmad, skinkeskiver til sandwich dagen efter, skinke og pasta i fad til næste dags aftensmad – og resterne af det fad med på madpakken dagen efter igen. Hun er en smart kvinde, min mor.

julie zangenberg pasta og skinke
En nem og lækker pastaret. (Foto: Columbus Leth)

Opskriften er til 4 personer.

Start med med at lave 1 portion sugo di pomodoro

Sugo di pomodoro – tomatsauce

Forskellen på at opvarme en dåse flåede tomater og lave en ordentlig tomatsauce italiano-style fra bunden er enorm. Det forbedrer din pastaret, lasagne eller pizza helt enormt. Og det er hyggeligt at lave! Jeg lærte denne af en italiensk mamma. Den er fantastisk, og nu får du den!

Ingredienser

1 dl olivenolie 2 rødløg
1½ fed hvidløg
8 store modne tomater
50 gram smør
1 lille håndfuld bredbladet persille
2 kviste salvie
1 dl rødvin
1 dåse tomatkoncentrat
1 teske rørsukker
2 deciliter kogende vand
Maldon salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Hæld olivenolien i en tykbundet gryde og varm langsomt op til over medium varme. Skær rødløgene i grove tern og steg dem brune og bløde. De skal være brune og ikke brændte, så rør grundigt undervejs. Hak hvidløg i små tern og kom dem ved de brunede løg. Sørg for, at varmen ikke er for høj, så hvidløget bliver brændt og får en dårlig smag.

Skær tomaterne i tern og kom dem ved løgene. Lad tomaterne blive bløde og varme og tilsæt smørret. Lad det simre i cirka 5 minutter og rør undervejs. Hak persille og salvie og tilsæt det sammen med vin til saucen – tag gerne et glas vin selv!

Tilsæt efter et par minutter tomatkoncentrat, rørsukker og det kogende vand lidt ad gangen. Smag til med salt og peber og lad saucen stå og simre på lavt blus i mindst 15 minutter, til den får en god konsistens – den må ikke være for tyndtflydende.

Blend saucen, og den er klar til brug.

julie zangenberg tomasovs bog
Lav selv tomatsovsen. (Foto: Columbus Leth)

Pastaretten

Ingredienser

25 gram smør
1 portion kogt pasta
cirka 300 gram ukogt
cirka 500 gram kogt skinke
eller 1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
1 fed hvidløg
½ hvedebrød
2 deciliter olivenolie
Maldon salt og friskkværnet peber
1 håndfuld finthakket persille
4 deciliter revet mozzarella

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Smør et fad med smør, og kom den kogte pasta i bunden af fadet.

Skær skinken i tern, fordel den over pastaen, og hæld tomatsaucen over (sørg for at blende de flåede tomater, hvis der er store stykker i).

Hak hvidløget fint, og skær brødet i tern.

Kom brødstykkerne i en skål sammen med olivenolie, hvidløg, persille, salt og peber.

Fordel brødblandingen over retten og drys med revet ost.

Bag retten i ovnen 15–20 minutter.

 

Velbekomme!

Hvis du vil have flere lækre opskrifter:

 

 

Læs også:

Ferielejlighed i Barcelona

houzz collage

· Mere fra samme kategori ·