Læs også:

Close
marrakech tajine kylling citron

Opskrift: Tajine med kylling, oliven og citron

Mad  | 

Tajine er en af de mest kendte måder at lave sammenkogte retter på i Marrakech. Du får her den lækreste opskrift på tajine med kylling, oliven og citron. Det er nemt at lave, og det smager fantastisk

Denne opskrift på tajine er fra bogen Marrakech – smag, steder og stemning, som netop er udkommet. Den er fyldt med masser af lækre opskrifter, stemningsfotos og nyttig information. Vi har udvalgt denne opskrift på en tajineret, som netop er indbegrebet af det dejlige land.

marrakech tajine kylling citron opskrift tajine
Marokko har en stemning, der skal opleves. Det samme skal maden. (Foto: iStockphoto, Maria Wittendorff)
Ingredienser:

1 kylling
2 løg
3 fed hvidløg
2 teske ingefær
2 teske gurkemeje
½ teske cayennepeber
1 teske sort peber
1 teske salt
olivenolie
½-1 deciliter vand
1 håndfuld persille
1 håndfuld koriander
1-2 håndfulde grønne oliven med sten
1 syltet citron

 

Retten er til 4 personer

 

Sådan gør du

1. Skær kyllingen i mindre stykker, og fjern skindet.

2. Kom lidt olie i bunden af tajinen, og fordel først grofthakket løg og derover presset hvidløg.

3. Bland krydderier, peber og salt, og gnid det godt ind i kyllingestykkerne, der placeres oven på løgene med kødsiden nedad.

4. Drys oliven ud over retten, og læg stykker af syltet citron ved.

5. Hak persille og koriander groft, og drys det over retten. Resten af olivenolien hældes nu over kyllingen, og vand tilsættes i bunden af fadet.

marrakech bog opskrift tajine
(Foto: iStockphoto, Maria Wittendorff)

6. Sæt låget på fadet, og sæt det over lavt blus, hævet over flammerne på et gaskomfur, eller sæt fadet med låg i ovnen ved 200 °C.

7. Lad kyllingen simre i 1-1½ time, løft låget, og vend kyllingestykkerne undervejs, så kødsiden kommer opad. Hæld lidt vand eller bouillon ved, hvis der mangler saft i bunden. Lad kyllingen simre videre, til den er fuldstændig mør.

8. Tag tajinen af varmen, tag låget af, og lad retten dampe lidt af, før den spises direkte fra fadet med brød.

 

Velbekomme.

 

Læs også: Opskrift på fyldig kikærtesalat med bagte grøntsager og fetadressing

 

Få mere inspiration og opskrifter i bogen af Maria Wittendorff:

forside marrakech bog

· Mere fra samme kategori ·