Læs også:

Close

Nem aftensmad: Julie Zangenbergs opskrift på lemon chicken

Mad  | 

Her er en nem opskrift på lemon chicken – eller skal vi sige citronkylling. Den er superenkel, og så smager den bare fantastisk. Saftig kylling, syrlig panering og samtidigt smørlækkert – mamma mia!

Vi har været så heldige at få fingrene i denne nemme opskrift på lemon chicken aka. citronkylling fra Julie Zangenbergs kogebog, Kærlighed til mad. Den er testet og smager superlækkert.

julie zangenberg lemon chicken, kylling, opskrift
(Foto: Kærligheden til mad)

Julie siger selv:

– Jeg lærte den i Italien i Piemonte af en italiensk mamma. Snyd ikke dig selv for hjemmelavet pasta til – men har du ikke lige tiden, så køb en god, frisk pasta. Skænk dig selv et glas vin, mens pastaen koger – you’re worth it!

Ingredienser:
3 kyllingefileter
50–100 gram smør
Lidt hvedemel til panering
Saft af 2 citroner
Maldon salt og friskkværnet peber

Opskriften er til 4 personer

Opskrift på lemon chicken

1. Skær fileterne over i to på langs for at få tyndere fileter end dem, vi køber. Læg dem eventuelt mellem to spækbrætter, og kør kniven på langs igennem fileten, mens den er fikseret.

2. Smelt smørret på en pande, og lad det brune.

3. Vend kyllingefileterne i hvedemel på en tallerken og drys salt og peber på hver side. Steg dem gyldne på begge sider på panden. Hæld citronsaft ud over alle stykkerne. Lad det få et minut mere over varmen, og tag så panden af blusset.

4. Lad kødet stå under låg i cirka 5 minutter for at absorbere smør og citronsaft.

5. Server med grøn salat og godt brød eller små kartofler.

 

Har du rester tilovers, smager tyndt skåret skiver også lækkert i en sandwich til madpakken dagen efter.

 

 

Hvis du vil have flere lækre opskrifter:

 

 

Læs også:

Ferielejlighed i Barcelona

houzz collage

· Mere fra samme kategori ·