Læs også:

Close
kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,

Klumme: Kim Wall-paranoia

Mit liv  | 

I sit arbejde oplever journalist Benita et “før” og et “efter” ubådssagen. Og det er hun træt af

– Skal jeg ikke køre dig til stationen?

Den rare salgschef i logotøj, der lige har peget mig rundt i sin virksomhed i det betonchamerende, nordjyske industrikvarter, åbner firmabilen og laver en fejende håndbevægelse ind i kabinen.

I det sekund kan jeg mærke, at der i min bevidsthed nu er et “før” og et “efter” Kim Walls forsvinden, mord og lemlæstelse.

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning
Skal Benita tage forbehold, når hun som journalist er alene med et andet menneske? (Foto: /ritzau/)

Jeg nåede lige at hilse på tanken. Den der grimme tanke, som vi ikke uddyber mere, men jeg slog den væk, sagde “ja tak” og ankom otte minutter senere sikkert til banegården i Hobro.

Jeg har kørt bil med kilder før. Masser af gange og vigtigst af alt: Uden at tænke over det to gange. Nu er der sket noget i mit hoved, fordi hun formentligt er blevet slået ihjel og skåret over fem steder af en, der udgjorde hendes arbejdsopgave den dag.

Tillid som redskab

I min journalistiske navle er der sket et tillidsbrud mellem mig og mine kilder. Eller jeg er i hvert fald blevet klar over, hvor meget tilliden betyder for relationen mellem min kilde og mig, når jeg prøver at passe mit arbejde.

Jeg har aldrig tænkt på tillid som redskab på lige fod med min computer og skrivekløe, men den viser sig immervæk at være et bærende ben, når den pludselig vakler.

Og det er frygtelig uretfærdigt, for mine kilder har aldrig gjort mig noget.

Derfor nager det mig, at jeg tænker to gange nu, når jeg får et lift af en kilde, der alligevel skulle samme vej, eller får en rundvisning i en affolket fabrikshal, der sagtens kunne danne rammer om en klam krimiscene, hvis man er til den slags.

kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,
Den svenske journalist Kim Wall var kendt for at skrive historier om subkulturer og skulle skrive en reportage om Peter Madsens ubåd. (Foto: /ritzau/)

Jeg tænker over det. Det er Køge Bugt-episodens skyld, og jeg er træt af det.

Helt idealistisk burde vi bekæmpe tillidsbruddet ved at køre med fremmede hver eneste dag. Men risikoen ved at tænke to gange er, at man kommer i tanke om at sige “nej tak” til udstrakte hænder, der med forsvindende lille sandsynlighed vil én det ondt.

Derfor kommer jeg til at øve mig i at sige mere “ja”. Ja til fabrikshaller, firmabiler, rundvisninger og jyske industrikvarterer. Ja til kilderne, og ja til de udstrakte hænder.

Læs alt om sagen her: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

· Mere fra samme kategori ·