Læs også:

Close
danmarksmesterskaberne i toast, 2017, toast, danmarks bedste, danmark, mad, morgenmad, frokost, junk, junkfood, vinder, opskrift, mad, hummertoast, hummer, fisk, kaviar

Opskrift: Hummertoast

Mad  | 

Denne opskrift på hummertoast vandt kategorien Den Eksperimenterende Toast ved Danmarksmesterskaberne i Toast 2017. Her får du opskriften på den nyskabende spise

Aarhusianske Rasmus Nilsson, der er uddannet kok og arbejder på Restaurant Latin, vandt kategorien Den Eksperimenterende Toast med sin opskrift på hummertoast, der slog benene væk under dommerne.

– Rasmus lagde et vanvittigt højt teknisk og kreativt niveau over hele dagen. Han overraskede hele dommerpanelet flere gange, særligt med sin hummerrulle i toastformat – det var vanvittigt frækt. Og så kreerede han nogle meget smukke anretninger, siger dommer Mik Frikke-Grundahl.

Se også: Opskrift: Danmarks bedste toast fra manden bag Barburrito

danmarksmesterskaberne i toast, 2017, toast, danmarks bedste, danmark, mad, morgenmad, frokost, junk, junkfood, vinder, opskrift, mad, hummertoast, hummer, fisk, kaviar
Rasmus Nilssons opskrift på hummertoast vandt kategorien for Den Eksperimenterende Toast. Vi er så heldige, at vi har fået lov at bringe den her. (Foto: Per Krogh for Arla.)
Ingredienser til to toasts:
100 gram torskefilet skåret i mindre stykker
1 æg
2 deciliter piskefløde
1 hummer
2 skiver toastbrød uden skorpe

Citronmayonnaise
2 citroner
1,5 deciliter pasteuriserede æggeblommer
10 gram salt
Ca. 7 deciliter olie

Pynt:
Kaviar
Purløg

Sådan laver du hummertoast:

Hummeren

  • Slå hummeren ihjel – en kniv igennem hovedet er det mest humane. Tjek eventuelt YouTube. Det er okay at være lidt trist til mode bagefter. Hold eventuelt en lille mindetale, og udbring en skål for hummeren.
  • Flå halen af, og gem resten af hummeren til noget andet, eventuelt en god bisque.
  • Blancher halen kort i kogende, saltet vand. Det gør den nemmere at pille.
  • Pil halen, og halver den.

Soufflefars

  • Du skal lave en soufflefars nu. Kom de skårne torskestykker i en blender eller foodprocessor, og blend det med salt. Det skal blendes fint, men det må ikke blende for længe.
  • Mens blenderen kører med fiskefarsen, slår du ægget ud og tilsætter det til farsen.
  • Herefter tilsætter du fløden stille og roligt.
  • Hvis alt er gået vel, står du nu med en lind, homogen og let skinnende soufflefars. Er det ikke tilfældet, så er skidtet nok skilt. Tilsæt da to skefulde hvedemel, og blend videre i et minut.

Toastrullen

  • Rul toastbrødet fladt med en kagerulle.
  • Placer det på et stykke sølvpapir. Smør et tyndt lag soufflefars på, og placer en halv hummerhale ovenpå.
  • Fold toasten om sig selv, og rul den dernæst stramt op i filmen. Det kræver lidt teknik. Tjek eventuelt YouTube.
  • Sæt din ovn på 115 grader. Hvis du har en ovn med indbygget kombidamp-fuktion, er du sej. I så fald indstiller du den på 10 procent damp og bager den indpakkede fisk ved 115 grader i 14 minutter. Har du ikke en ovn med indbygget kombidamp-funktion, bager du den indpakkede fisk ved 115 grader i 14 minutter med et lille vandbad i bunden af ovnen.
  • Sæt rullerne på køl, og pak dem ud af sølvpapiret, når de er kolde.

Citronmayonnaise

  • Pisk æggeblommerne med salt og citronsaft.
  • Tilsæt herefter olien lidt ad gangen, til du har en tyk og lækker mayonnaise.

Anretning

  • Steg hummerrullerne op i en god mængde olie og smør, til de er gyldne hele vejen rundt.
  • Pynt dem med purløg, små dutter af mayonnaise og kaviar. Så har du hummertoast!

Velbekomme!

 

Hummertoast kan spises, som den er, men det vil sikkert klæde den med lidt bobler til …

· Mere fra samme kategori ·