Læs også:

Close
HAMBORG hotdog

Opskrift: Hjemmelavet hotdog med karryketchup og kartoffelbrød

Mad  | 

Prøv denne opskrift på en hjemmelavet hotdog med karryketchup og kartoffelbrød, næste gang du er i et Hamborgsk humør …

Vi har fået lov at bringe denne opskrift fra bogen Verdens Bedste Hotdog, hvor vi har udvalgt et par af vores favoritter. Den tager lidt tid at lave, men til gengæld lover vi, at serverer du denne hotdog for dine venner, så har du fået fans for livet. Den hedder Hamborg og serveres i kartoffelbrød med karryketchup.

Hamborg hotdog, verdens bedste hotdog, bog, kogebog, opskrift, hamborg, karryketchup, kartoffelbrød
Glæd dig til både kartoffelbrødet og karryketchuppen! (Foto: Bogen Verdens bedste hotdog)
Ingredienser til kartoffelbrød:

25 g gær
1 spiseske sukker
3 deciliter lunken vand
300 gram kogte kartofler, gerne med skræl
1 spiseske salt
50 gram smør
200 gram rugmel
450 gram hvedemel
½ spiseske olie
1 sammenpisket æg til pensling

Der er mange “lav selv”-komponenter i denne opskrift. Men du vælger jo selv, hvor meget du gider eller orker. Men vigtigt er det, at du laver kartoffelbrødene og karryketchuppen. Brødene kan nemt bruges til en frokostsandwich også.

Opskrift på kartoffelbrød til hotdogs

Der bliver cirka 18 styk, så der er rigelig at fryse ned eller lave flere af.

  • Rør gæren ud med sukker og vand. Lad det stå lunt i 10 minutter.
  • Mos de lune kartofler godt sammen med salt og smør.
  • Kom mos, rugmel og hvedemel i gærblandingen. Ælt dejen grundigt, den må gerne være lidt blød.
  • Kom dejen i en skål, og dryp olie over. Vend dejen, så der kommer oliefilm over det hele. Hæv den tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
  • Form dejen til 18 brød, og stil dem på en bageplade med bagepapir og efterhæv dem tildækket i 25 minutter.
  • Pensl med æg. Herefter kan du eventuelt drysse med sesam, græskarkerner, salt eller krydderurter, før du sætter brødene i ovnene.
  • Bag brødene i cirka 15 minutter ved 200 grader.

Opskrift på nem tomat- eller karryketchup

Ingredienser til ketchup:
2 dåser flåede tomater
4 spiseske tomatkoncentrat
3 spiseske honning
1 spiseske Worcestershiresauce
½ dl æblecidereddike
1 teske paprika
1 teske stødt koriander
½ tsk stødte nelliker
1 spiseske Colman’s sennepspulver
1 knivspids cayennepeber
Havsalt

Først skal du lave en almindelig tomatketchup – derefter skal karrysmagen i, så din hotdog kommer til at smage rigtigt af sit tilnavn, Hamborg.

Der bliver 4 deciliter ketchup af denne opskrift.

Sådan laver du almindelig tomatketchup:

  • Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det simre under låg i 25 minutter.
  • Blend og smag til med salt og eventuelt mere honning og eddike.

Sådan laver du en røget ketchupversion:

Erstat paprikaen i basisopskriften med røget, stærk paprika og havsalt med røget salt, og tilsæt 1-2 spsk chipotle-tabascosauce, og lad det koge med.

Sådan laver du karryketchup:

Lav først basisopskriften på almindelig tomatketchup.

Tilsæt 2 spiseske god madraskarry og 2 syrlige æbler, skåret i mindre stykker, og kogt dem med.

Hotdog forside, verdens bedste hotdog, bog, kogebog, opskrift, hamborg, karryketchup, kartoffelbrød
Opskriften på Hamborg-hotdog med karryketchup og kartoffelbrød stammer fra denne bog. (Foto: Verdens Bedste Hotdog)

Opskrift på hjemmelavet agurkesalat

Ingredienser til agurkesalat:
1 agurk
½ dl æblecidereddike
½ spiseske havsalt
1 teske stødt stjerneanis
4 spiseske rørsukker
Lidt groftkværnet peber

Der bliver 4 deciliter agurkesalat

Sådan gør du

  • Skær agurken i tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern.
  • Rør eddike sammen med de andre ingredienser, og smag til med salt.
  • Hæld det over agurkerne, og lad det trække i 20 minutter.

I stedet for stjerneanis, så prøv salaten med friske krydderurter som for eksempel dild, estragon, koriander, rosmarin eller kørvel.

 

Sådan samler du din Hamborg-hotdog

  • Skær brødet halvt igennem, og kom en oksekøds- eller svinepølse i.
  • Top op med karryketchup, agurkesalat og sprøde løg. Find opskriften på sprøde løg her.
  • Drys salt på.
  • Drys friske lavendelblomster eller krydderurter på i stedet for lavendelsalt.

 

 

Læs også:

Supermarkederne lokker dig

indkøb, shopping, supermarked, psykologi, lokkemad, fristelse, duft, lyde, lys, indretning, mad, impulskøb, forbrug, økonomi, planlægning, mad, sundhed,

· Mere fra samme kategori ·