Læs også:

Close
æblegele, gele, kage, rasmus bo bojesen, chocolatier, singapore airlines, fly, flymad, kage, dessert, opskrift, mad, chokolade

Opskrift: Himmelsk karamelkage med æblegelé

Mad  | 

Den anmelderroste chocolatier Rasmus Bo Bojesen deler sin lækre opskrift på en himmelsk karamelkage med æblegelé

Den anerkendte danske chocolatier Rasmus Bo Bojesen, der står bag succesfulde restauranter som Tårnet på Christiansborg, Jazzhus Montmartre og restauranten på Experimentarium, har udviklet en opskrift på en lækker karamelkage, så du kan føre dig frem i køkkenet.

Det er selvsagt ikke en helt almindelig karamelkage, vi har med at gøre, når der står Rasmus Bo Bojesen på opskriften, for han har nemlig udviklet den til at blive spist et helt specielt sted: I luften. Nærmere bestemt på afgange med Singapore Airlines.

Dine smagsløg forringes i luften

Opgaven er svær, for fly kan åbenbart spolere en spiseoplevelse meget. Flere studier har ifølge Charles Spence, som er en af verdens førende smagsforskere og professor ved Oxford University, nemlig vist, at lyde kan blokere for vores evne til at smage både sødt og surt. Den salte smag bliver også reduceret med op til 15 procent på grund af trykket og luften i kabinen, som påvirker ens kirtler og smagsløg.

 

æblegele, gele, kage, rasmus bo bojesen, chocolatier, singapore airlines, fly, flymad, kage, dessert, opskrift, mad, chokolade
Rasmus Bo Bojesen deler sin opskrift på himmelsk karamelkage med æblegelé. (Foto: MDS)

– Vores evne til at smage bliver reduceret med mellem 12 og 16 procent i luften. Derfor arbejder vi med naturlige smagsforstærkere i den udgave af kagen, der skal nydes i luften. For at opnå præcis den samme velsmag i luften som på jorden har vi to udgaver af kagen, siger Rasmus Bo Bojesen.

Han har valgt at dele udgaven af sin karamelkage med æblegelé for mennesker med begge ben på jorden her.

Læs også: Opskrift: Små chokoladebomber med skildpaddefrosting

Opskrift på himmelsk karamelkage med æblegelé

– Jeg arbejder altid med tre nøgleord, når jeg udvikler kager. De er smag, smag og smag. Det betyder så utrolig meget. Og det gør det også for Singapore Airlines. Kvalitet og passion for sanselige oplevelser er det vigtigste for os begge, og derfor er det et samarbejde, jeg er meget stolt af, siger Rasmus Bo Bojesen om sin kage.

Lige præcis denne kage har et meget enkelt udtryk og er nærmest underspillet i sin måde at se ud på. Til gengæld bliver man overvældet af velsmag fra den bløde saltkaramelmousse, æblekompot og Oialla-chokolade, når man tager en bid af kagen.

Til bunden skal du bruge:

1 æg
80 gram hvedemel
2 gram natron
1 spsk. neutral olie
25 gram piskefløde
50 gram sødmælk
75 gram brun farin
Fedtstof til at smøre formen
En stor springform

Sådan laver du bunden til karamelkagen:

  • Alle ingredienser røres grundigt sammen.
  • Hold igen med mælken for at undgå klumper.
  • Dejen fordeles ud i en smurt springform og bages, til den er let gylden.
  • Det tager cirka 15-20 minutter.

Voila!

Nu er du klar til at fortsætte til næste trin …

Se også: Opskrift: Chokoladekage med Nutella-glasur – mums!

æblegele, gele, kage, rasmus bo bojesen, chocolatier, singapore airlines, fly, flymad, kage, dessert, opskrift, mad, chokolade
Rasmus Bo Bojesen er en anerkendt chocolatier. (Foto: Rasmus Bo Bojesen)
Til karamelbasen skal du bruge:

125 gram sukker
250 gram fløde
7 gram salt
4 blade husblas – ca. 8 gram

Sådan laver du karamelbasen:

  • Smelt sukkeret i en gryde.
  • Rør varm fløde i sukkermassen, tilsæt salt og den udblødte husblas.
  • Sæt karamellen til side.

Nemt!

Fortsæt til karamelmoussen …

Læs mere: Opskrift: Bananpandekager med sukkerfri is

æblegele, gele, kage, rasmus bo bojesen, chocolatier, singapore airlines, fly, flymad, kage, dessert, opskrift, mad, chokolade
Mad smager meget anderledes, når den serveres i et fly flere kilometer over jorden. (Foto: MDS)
Til karamelmoussen skal du bruge:

Karamelbasen
30 gram sukker
2 æggehvider
250 gram piskefløde

Sådan laver du karamelmoussen:

  • Pisk hvider og sukker stive – gerne over et vandbad, så sukkeret opløses fuldstændig.
  • Pisk fløden til en lind flødeskum.
  • Rør æggehviderne sammen med karamelbasen.
  • Vend til sidst flødeskummen forsigtigt i.
  • Fordel karamelmoussen på den afkølede bund.
  • Sæt kagen i køleskabet i cirka tre timer.

 

Læs også: Opskrift: Lækker banankage med chokoladeganache

 

Til æblegeléen skal du bruge:

0,25 l æblejuice
1 tsk. agar
70 gram Oialla 46%

Sådan gør du med æblegeléen:

  • Juicen varmes til lige under kogepunktet.
  • Tilsæt agar, og blend op med en stavblender.
  • Sæt juicen i køleskabet, og blend den igen, når den er helt kold.
  • Kagen dekoreres til sidst med æblegelé og tynde flager Oialla-chokolade 46 procent.
  • Velbekomme!

· Mere fra samme kategori ·