Læs også:

Close
Varm kakao med to ingrdienser-nutella

Varm kakao på seks forskellige måder til de kolde efterårsdage

Mad  | 

Varm kakao er næsten en menneskeret i disse kolde tider. Vi giver dig derfor lidt inspiration til at spice den klassiske drik op

En helt klassisk varm kakao går man selvfølgelig aldrig galt i byen med, men man tager heller ikke skade af at prøve noget nyt!

Pebermyntekakao

    Ingredienser til fire personer:
    5 dl mælk
    5 dl piskefløde
    3 dl chokolade
    0,5 tsk vaniljeekstrakt
    0,5 tsk pebermynteekstrakt

    Topping
    Flødeskum og slikstokke

Varm mælk og fløde, uden at det koger. Hæld det derefter over chokoladen i en skål.

Tilføj vanilje- og pebermynteekstrakt, og pisk indtil chokoladen er smeltet.

Server kakaoen med flødeskum og en slikstok som pynt.

Varm kakao-Pebermyntekakao
Denne kan især anbefales til dig, som allerede er ved at være i julestemning. (Foto: All Over)

Kilde: No. 2 pencil

Læs også: Sådan undgår du at blive ruineret af julegaveindkøb

Hvid chokolade med pumpkin spice

    Ingredienser
    2,5 dl fløde
    5 dl mælk
    2,5 dl hvid chokolade
    0,5 tsk vaniljeekstrakt
    0,5 tsk pumpkin spice

Du kan selv lave pumpkin spice. Find opskriften her.

Du kan også lave den med mælkechokolade, hvis du ikke så meget til hvid. Vil du hellere bruge mørk chokolade, foreslår vi, at du tilføjer lidt sukker.

Sådan gør du:

Ligesom ved pebermyntekakaoen skal du varme mælk og fløde ved middeltemperatur, uden at det når kogepunktet, og derefter hælde det over chokoladen i en skål, samt røre rundt til chokoladen er smeltet.

Tilsæt vaniljeekstrakten og pumpkin spice, og server kakaoen med flødeskum og lidt pumpkin spice på toppen.

Varm kakao-Hvid chokolade med pumpkin spice
Pumpkin Spice giver den søde smag af hvid chokolade lidt kant. (Foto: All Over)

Kilde: No. 2 pencil

Kakao orange

    Ingredienser
    3,75 dl sødmælk
    1,25 dl piskefløde
    220 gram mørk chokolade
    2,5 spsk cointreau
    0,5 tsk stødte nelliker

Chokolade og appelsinsmag har altid gået hånd i hånd. Så hvorfor ikke prøve en kop kakao med orangesmag og lidt procenter?

Bland fløde og mælk. Varm det på middelvarme, indtil det begynder at små boble.

Fjern det fra varmen, tilsæt chokoladen, og rør rundt til det er smeltet. Rør derefter cointreau og nelliker i.

Varm kakao-orangekakao
Kakao med cointreau er god at servere, når du har gæster. (Foto: All Over)

Kilde: The tasty other

Læs også: Stylingvideo: 3 strik, 3 looks

Kakao med karamel

    Ingredienser
    1 dl sødmælk
    0,7 dl fløde
    145 gram mælkechokolade
    3 spsk karamelsauce

Hvis du kan lide kombinationen af chokolade og karamel, så skal du prøve karamel i kakaoen.

Endnu engang skal du lade mælk og fløde simre i en gryde og efterfølgende piske chokoladen i, til den er smeltet. Derefter rører du karamellen i.

Varm kakao-Kakao med karamel
Bruger du en saltet karamel, vil det forstærke chokoladesmagen. (Foto: All Over)

Kilde: Chowhound

Varm kakao med to ingredienser

Vil du gerne have en varm kakao, der er lige så nem at lave som pulverkakao, men med en mere fyldig smag? Så skal du prøve at lave nutellakakao.

Alt, du skal gøre, er at varme 2,5 deciliter mælk under omrøring, indtil den begynder at dampe. Derefter pisker du en spiseskefuld nutella i, til den er opløst.

Servér den med lige den topping, du bedst kan lide.

Varm kakao med to ingrdienser-nutella
Er der nogensinde noget, Nutella har gjort dårligere? Næppe. Så den er helt sikkert et forsøg værd. (Foto: All Over)

Kilde: Gimme some oven

Læs også: Et etnisk islæt i en verden af sort og hvid

Vegansk kakao med kanel

    Ingredienser
    1 spsk vegansk kakaopulver
    1 spsk sukker
    0,25 tsk kanel
    0,5 tsk vaniljeekstrakt
    2 dl mandelmælk

Er du veganer eller laktoseintolerant, skal du prøve denne lækre kaneldrøm af en varm kakao uden mælk.

Bland kakaopulver, sukker, kanel, vaniljeekstrakt og to spiseskefulde af mælken i et krus, indtil det bliver en sirupagtig masse.

Varm den resterende mælk til den temperatur, du ønsker.

Hæld den så i kruset, og rør det sammen.

Pynt med veganske skumfiduser og et strø kanel.

Varm kakao-vegansk kakao med kanel
Hvem har sagt, at det er kedeligt at være veganer? (Foto: All Over)

Kilde: House vegan

Tip: Et skvat Bailey’s har aldrig gjort skade i en kop varm kakao.

· Mere fra samme kategori ·